Vädjan

Centern värnar till prospekteringsföretag att lämna Jämtlands län

Centerpartiet i Jämtland län uppmanar nu prospekteringsföretaget Continental Precious Minerals, att avsluta sina planer på uranbrytning i Bergs kommun och att genast dra sig tillbaka från Jämtlands län.

I ett brev till företagets styrelse skriver partiet att det bara är ett slöseri med företagets pengar att försöka få till en urangruva i kommunen eftersom kommunen kommer att använda sin vetorätt för att stoppa brytningen.

Övriga berörda kommuner runt Storsjön har samma inställning och ingenting tyder på att denna inställning kommer att förändras, skriver partiet.

Att vägra att inse att det aldrig kommer att bli tillåtet att bryta uran är ett uppenbart slöseri med bolagets och aktieägarnas pengar. Vi vill alltså uppmana Er att snarast ompröva alla planer på att utvinna uran i Berg och övriga berörda kommuner. Det är bäst för oss som lever i Jämtland, men också för CPM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".