ÖFK:s tränare Graham Potter är nöjd med den truppen man har just idag Foto; Anneli Johansson
Fotboll

Östersunds FK räknar med publikstorm i superettan

ÖFK mot superettan "Säsongskorten säljs som smör"
1:31 min

Det är mindre än en månad kvar till avspark i superettan för Östersunds FK.
Kanslichefen Lasse Landin noterar en märkbar ökning av säsongskortsförsäljningen hittills jämnfört med inför förra säsongen.

Nu när Östersunds FK tagit klivet upp till superettan så innebär det även ökade kostnader för föreningen, längre resor och kostnader för justeringar på arenan är två av sakerna som kostar mycket pengar. ÖFK hoppas nu att mer publik ska hitta till arenan vid hemmamatcherna och redan nu är det glada toner på ÖFKs kansli eftersom det har sålts över 120 säsongskort, det kan jämnföras med de 20 säsongskort man sålde inför förra säsongen. Under säsongen räknar föreningen med ett snitt på 2500 besökare per match, det kan jämnföras med ca 1700 som kom förra säsongen för att se ÖFK spela i division ett.

Nöjd tränarduo
Tränarduon Graham Potter och Björn Hamberg har valt att behålla stora delar av den trupp som tog ÖFK till superettan och nu är truppen så gott som spikad inför kommande säsong. ÖFK letar endast efter en spelare till, en målvakt vill man värva till klubben. Förra säsongen när Petter Augustsson skadades så stod föreningen med endast en målvakt och akutvärva en målvakt till klubben och den situationen vill man inte ska uppstå igen. Västerås målvakt Marko Atanackovic var och provspelade med ÖFK men i dagsläget så erbjuds han inget fortsatt kontrakt med Jämtlandsklubben.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".