Foto: P4 Jämtland
Kroghärvan

Fler målvakter pekades ut i den stora kroghärvan i Östersund

Åklagaren pekade ut ytterligare en målvakt när förhandlingarna i den stora kroghärvan fortsatte i Östersunds Tingsrätt i dag.

Tidigare i rättegången gällande den stora kroghärvan i Östersund har flera personer pekas ut målvakter det vill säga att de stått som ägare trots att de egentligen inte drivit bolagen. I dag handlade det om det andra av de fem huvudbolag som drivit Pause och O'learys och i det bolaget menar åklagaren att huvudmannens sambo ska ha varit målvakt.

I bolaget som den här veckan tas upp i tingsrätten åtalas sex personer misstänkta för bokföringsbrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Något som de åtalade nekar till men huvudmannen medger att det skett en del bokföringsmisstag men inte så stora så att det ska räknas som en brottslig handling.

En av de medåtalade är en släkting till huvudmannen och släktingen ska enligt åklagaren ha upprättat 28 falska fakturor till bolaget på en summa på drygt 200 000 kronor. Släktingen förnekar att fakturorna skulle vara falska däremot säger hans advokat att fakturatexten är felaktig.

Den man som var den sista ägaren av bolaget som nu tas upp är har inte kunnat höras eftersom han är bosatt Thailand. Men i kontakt med åklagarens skattebrottsutredare har han avböjt att svara på frågor om sitt ägande och fakturor och sagt att killarna i bolaget blir arga på honom om han svarar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".