Förskolan

Förskolläraren Monica Niemi använder surfplattan för att ge föräldrarna ögonblicksbilder från barnens dag

6:11 min

Vad sägs om ett mejl från förskolan om vad dina barn gör just nu? Vallens förskola i Östersund använder surplattor i verksamheten för att informera föräldrarna om vad deras barn gör om dagarna.

Det blir fler och fler förskolor som har surfplattor men många vet inte vad de ska använda dem till. På Vallens förskola i Östersund är surfplattan en naturlig del i verksamheten. Föräldrar får mejl med bilder och information om det som barnen gör just nu.
– Jag tycker först och främst att man ska använda det som ett dokumentationsverktyg och ett kreativt verktyg. Om barnen ska spela spel så måste man se till att det blir en lärande situation med flera barn inblandade säger förskolläraren Monica Niemi till Johanna Vackdahl och Lars Gustafsson i P4 Jämtlands morgonprogram.

På Vallens förskola använder de också surfplattan för att till exempel visa att ditt barn har det bra om du har haft en lämning där barnet har varit ledset.

Förskolan har också en Facebooksida om verksamheten där föräldrar kan håll kontakt med förskolan, se vad som händer och även hålla kontakt med andra föräldrar med barn på samma avdelning.