Östersundsbandet Souldrainer åkte på turné i Europa tillsammans med andra hårdrocksband. Foto: Souldrainer
Musik

Polsk hårdrockare riktade pistol mot Östersundsbandet Souldrainer på Europaturné

Souldrainer: ”Han drog fram en pistol och pekade på oss på scenen”
8:33 min

Applåderna byttes mot en pistol riktad mot scenen. I P4 Jämtlands morgonprogram berättade Östersundsrockarna Joakim Wassberg och Marcus Edvardsson om Souldrainers pistoldrama på en spelning i Polen.

Souldrainers Europaturné blev intensiv. Inte nog med att de lyckads klämma in 16 spelningar på 16 dagar i fyra olika länder – Östersundsbandet fick även en pistol i nyllet av ett fan.

– Mitt under spelningen tog en kille i publiken fram en pistol och pekade på oss, så man var ju lite nervös faktiskt, säger Marcus Edvardsson till P4 Jämtlands Jens Ganman och Johanna Vackdahl.

– Men vi var lite beredda på det eftersom han även gjorde det mot bandet som spelade innan, säger Marcus Edvardsson.

Det är oklart om vapnet var laddat eller inte.

– Jag tog upp det här med ett av våra fans som vi stod och pratade med efteråt. Jag sa att jag inte tyckte det var okej men då sa han att vi är i Polen nu, då gör man så för att visa sin uppskattning, säger Joakim Wassberg.

Förutom i Polen så gjorde Souldrainer spelningar i Slovakien, Tjeckien och Tyskland. Trots pistoldramat tyckte de att det var roligast att spela för den polska publiken som var engagerad och levde sig in i musiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".