Lövberga förskola som ska läggas ner när Östersunds kommun ska spara pengar. Foto: Pelle Zackrisson/SR
Förskola

Östersunds kommun fattar beslut om förskolenedläggningar

Föräldern Pelle: ”Vi vill ha kvar Lövberga, eller att beslutet skjuts upp”
0:55 min

Idag ska barn och utbildningsnämnden i Östersunds kommun fatta beslut om förskolenedläggningar i kommunen. Enligt förslaget från tjänstemännen ska 127 förskoleplatser avvecklas genom att lägga ner Lövberga förskola och dra in platser från sex andra förskolor i kommunen.

Föräldrar som idag har sina barn på Lövberga känner sig överkörda av kommunen och de samlades igår till ett möte för att diskutera situationen.

Där presenterades det att några föräldrar har redan nu börjat undersöka möjligheterna att starta en egen fristående förskola om Lövberga läggs ner. Mötesdeltagarna kom fram till att de är beredda att starta en friskola om kommunen lägger ned Lövberga.

Folkpartiets och moderaternas ledamöter anser att det har gått alldeles för fort med beredningen av frågan. Det behövs mera analys och eftertanke före beslut. Fritidspolitikerna i nämnden har bara haft några dagar på sig att sätta sig in i underlaget för beslut.

Gör om och gör rätt ! kräver folkpartister och moderater enligt ett pressmeddelande.

Vad tycker du om tjänstemännens förslag? Kommentera gärna den här nyheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".