Sonia Elvstål från Mot alla odds Foto: P4 Jämtland
Mot alla odds

Orrvikenbon Sonia Elvstål kämpar sig genom Nicaragua i TV-serien Mot alla odds

Sonia Elvstål från TV serien mot alla odds:Roligast var när kameran va avstängd
8:09 min

I TV serien Mot alla odds utsätts de tio deltagarna för sitt livs utmaning för att visa att personer med funktionsnedsättning klara mycket mer än vad alla tror, inte minst de själva.

I andra säsongen av Mot alla odds i SVT ska de 10 deltagarna på 28 dagar ta sig från atlantkusten till Stilla havet genom djungel, över berg via en aktiv vulkan.

När Sonia Elvstål blev uppringd och fick förfrågan från TV tvekade hon inte. Hon tog chansen att vara med om sitt livs utmaning. Att tillsammans med 9 andra personer med funktionsnedsättning åka till Nicaragua för att vandra mella atlantkusten och stilla havet på 28 dagar.

– Det var bra mycket hårdare än jag någonsin kunde föreställa mig säger hon till Johanna Vackdahl i P4 Jämtlands morgonprogram.

Sonia miste ett ben i en motorcykelolycka men tycker att det var det bästa som har hänt henne. Hon har lärt sig uppskatta livet på ett helt annat sett efter olyckan.

– Det var mitt livs bästa vänstersväng säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".