Förslaget om nedskärningarna på LT verkar ha slagit ner som en blixt från klar himmel, inte bara för de anställda. Foto: Emelie Andersson/SR

Oenighet i Mittmedias styrelse kring förslaget om nedskärningar på Länstidningen

Arbetstagarrepresentant: ”LT går bra och borde få mer resurser”
1:22 min

Det fanns protester inom styrelsen i mediaföretaget Mittmedia, mot förslaget om stora personalnedskärningar på Länstidningen i Östersund

– Länstidningen är ju inte i någon kris utan går bra ekonomiskt, säger Anders Eklind, arbetstagarrepresentant i Mittmedias styrelse.

Anders Eklind vill inte kommentera om det var fler i styrelsen som protesterade mot planerna på de drastiska nedskärnigar som Mittmedia vill göra. Där inget är beslutat ännu, utredning pågår, men det har talats om en halvering av personalstyrkan.

Hittills har det varit locket på från koncernledningen, som vägrar svara på frågor om varför de endast vill spara på LT som bara tappade runt 200 abbonnenter jämfört med ÖP som tappade runt 1700 vid senaste mätningen.

Att Länstidningen skulle tvingas till stora personalnedskärningar trots flera år av miljonvinster, där tidningen också svarat upp till ägarnas krav på avkastning, chockade de anställda när beskedet kom förra veckan.

Anders Eklind tycker att LT bör ges resurser att fortsätta verka på den lokala marknaden med tanke på att tidningen går bra ekonomiskt.

Vad tänker du om ägarnas, Mittmedias, agerande i frågan om Länstidningen. Skriv gärna en kommentar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".