1 av 6
Helena Appelqvist i morgonstudion Foto: P4 Jämtland
2 av 6
Tre färdiga rätter Foto: P4 Jämtland
3 av 6
Laxrullar med färskost Foto:P4 Jämtland
4 av 6
Laxrullar i plast Foto: P4 Jämtland
5 av 6
Sparrissallad med vita bönor Foto: P4 Jämtland
6 av 6
Helena Appelqvist från Sveriges mästerkock fixar god påskmat. Foto: Emelie Andersson
Påskmat

Tv-kändisen Helena Appelqvist från Sveriges mästerkock lagade tre påskrätter i morgonstudion

Helena Appelqvist: ”Jag har alltid varit en fiber- och grönsakstjej
7:48 min

Sparrissallad, laxrullar och senapssill med ägg tycker Östersundsbon Helena Appelqvist ska finnas på påskbordet. I P4 Jämtlands morgonstudio berättar hon hur man gör och om hur det är bakom kulisserna i tv-programmet Sveriges mästerkock.

I teve blir det mycket smör och grädde. När Helena Appelqvist får laga det hon vill blir det istället mycket grönt och nyttigt.

– Jag var ju en fiber- och grönsakstjej innan programmet, eller bark som jag brukar säga berättar hon i morgonstudion hos Johanna Vackdahl och Lars Gustafsson.

Till påsk tycker Helena Appelqvist att det ska vara mycket lätta smaker med örter och citron. I  kommer du kunna läsa recepten och mer om maten hon lagade i P4 Jämtland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".