Både personalen och huvudskyddsombudet har vid ett flertal tillfällen kontaktat cheferna med förslag på åtgärder för att få till en hållbar arbetsmiljö. Foto: Mika Koskelainen/SR Gotland
ARBETSMILJÖ

Stora brister på ett apotek i länet uppger personalen - oseriöst alarm menar cheferna

Personalen vid ett apotek i länet har under flera års tid larmat arbetsgivaren om allvarliga arbetsmiljöproblem utan att de upplever att något gjorts.

En av orsakerna till problemen, enligt personalen, är att man minskat på de anställda som arbetar med rådgivning och utlämning av mediciner.

Personalen skriver att de känner sig stressade, utarbetade, splittrade och att de har större ansvarsuppgifter än vad det finns arbetstid för.

Både personalen och huvudskyddsombudet har vid ett flertal tillfällen kontaktat cheferna med förslag på åtgärder för att få till en hållbar arbetsmiljö.  Men cheferna anser att de fått oseriösa åtgärdsförslag tillbaka, som exempel att "personalen måste vara mer flexibel" och att "de har rätt timmar enligt budget".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".