Jemtland innebandy spelade förra säsongen derbyn mot Brunflo FK i division ett norra. Foto:Alf Levin
Innebandy

Jemtland innebandy byter serie och namn

Styrelsen i Jemtland innebandy beslutade efter att laget klarade nytt kontrakt i division ett att det var dags för en nystart  i föreningen. Laget byter nu sitt namn till det gamla IBC Östersund och kommer spela i division tre nästa säsong det uppger InnebandyZ på sin hemsida.

Jemtland innebandy klarade nytt kontrakt i division ett med endast två poäng förra säsongen. Nu har styrelsen i Jemtland Innebandy beslutat att återta det ursprungliga klubbnamnet IBC Östersund och detta efter att man förra veckan beslutade att göra en nystart med sitt herrlag och för hela föreningen.

Herrlaget klarade kontraktet för fortsatt spel i division ett men kostnaderna och att man inte har en tillräckligt stor trupp gjorde att styrelsen bestämde att herrlaget avstår spel i ettan nästa säsong och istället kliver ner i division tre.

Den stora nyheten är att man även vid senare diskussioner beslutade att återta det gamla föreningsnamnet IBC Östersund, detta till stor glädje för många och nu hoppas man på att den gamla föreningsandan ska återuppstå.

Styrelsen meddelar att detta beslut med att återta klubbnamnet är något som man skulle ha gjort för länge sedan eller rättare sagt så skulle aldrig föreningen gjort det som gjordes, men som vanligt så är det väldigt lätt att vara efterklok säger styrelsen till InnebandyZ.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".