Ludvig Fjällström Åre SLK till höger Foto: Jessica Brander/Sveriges Radio
Puckelpist

Ludvig Fjällström skrev historia när han tog ytterligare en medalj på junior-VM

Ludvig Fjällström har minst sagt prickat formen under junior-VM i Italienska Valmalenco.
Ludvig följde upp sitt guld i singel puckel med att ta silver i parallell-puckel, samtidigt blev Ludvig Fjällström historisk då ingen svensk puckelpiståkare tidigare tagit två medaljer under ett och samma världsmästerskap.

– Även om jag förlorade i finalen kan jag bara säga att det har varit en fantastisk weekend, berättar Ludvig. Jag åkte ner hit för att komma på pallen och jag är ganska nöjd över att ha lyckats att få med mig ett guld och ett silver.
 
Förbundskaptenen Tomas Carlqvist är mycket nöjd även han.
– Svensk Freestyle är verkligen på gång, Vi har jobbat mycket att skapa en bredd i svensk freestyle eftersom vi är övertygade om att det ger oss bättre förutsättningar att hävda oss internationellt. Jag har följt med och tränat större delen av landslaget sedan de var små knattar – att se en av dem lyckas knipa två JVM-medaljer är ett kvitto på att vi har tänkt rätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".