1 av 4
Jenna Norman bor i en mysig vindsvåning under praktiktiden i Genève. Foto:Privat
2 av 4
Kontakten ville inte fungera. Men efter lite övertalning fungerar den galant
3 av 4
Margot och Sarah innan elektrofestivalen i Genève Foto: Jenna Norman
4 av 4
Inträdesbandet till festivalen kostade 48 Chf ca 330 kr men det var det värt , enligt Jenna Norman Foto: Privat
Genève våren 2013

Hög puls i Genève när förväntansfulla Jenna Norman skriver i P4 Jämtlands reseblogg

Jenna Norman har anlänt till Genève för 10 veckors praktik. Första inlägget i resebloggen handlar om elektrofestival och dyra bussresor.

Hallå Där!!
Nu är jag äntligen i Geneve.
I fredags var det dags, jag tog min otroligt över packade väska och åkte till Arlanda för att bege mig till Geneve där jag ska ha min praktik på UNISDR ( United Nations International Strategy for Disaster Reduction) i 10 veckor. När jag kom fram stod Margot och en vän till henne för att ta emot mig på flygplatsen, de var väldigt skönt att någon som hämtade mig då bussarna från flygplatsen inte går så sent på kvällen så då hade jag behövt att ta en taxi och det är inte billigt här. Jag har haft sådan tur att en klasskompis till mig träffade den här tjejen i Thailand och frågade om jag fick bo hos henne de första dagarna innan jag hittat något eget. Men igår lördag så frågade hon och hennes syster Penelope om jag vill bo här hela min tid i Geneve, jag kunde inte bli lyckligare!

 Gårdagen började med att vi tog bilen in till centrum (tar ca 15 min) för att kolla vart min praktik ligger och hur jag ska ta mig dit med buss, det kommer ta ca 45 min med ett byte i centrum så det känns överkomligt! Efter det så gick jag och köpte busskort för tiden jag ska vara här, det var inte billigt. Är man över 25 år kostar den 70 CHF (481 kr) i månaden det sved lite i plånboken när man är en fattig student, men fördelen är att nu kan jag åka hur mkt jag vill och det gäller även på en båttur så den får jag prova när vädret blir lite varmare.

 Igår kväll var det dags att göra staden.
Varje år anordnas det en elektrofestival i Geneve och i år var den extra stor då de firade 10 år. Musiken dundrade ur högtalarna (borde haft öronproppar) och det var folk överallt, det var lagt på fem klubbar runtom i staden så man sprang emellan och lyssnade på olika stilar av elektro tills solen började gå upp. Jag har tyvärr inga bilder från festivalen. Margot sa att man ska ha så lite värdesaker som möjligt på sig då stöldrisken är väldigt hög här vilket är synd för det var otroligt maffigt att stå mitt bland folkvimlet och känna hur hjärtat nästan pulserade genom och ut ur kroppen. 

Idag har Margot lämnat mig för att åka på semester en vecka till Italien så nu sitter jag här och myser i vindsvåningen med deras katt och klurar på frågor till intervjun på min kvalitativa analys, det här kommer bli 10 otroliga veckor och det är med spänning jag tänker på tisdag då jag för första gången ska sätta min fot på praktiken.


Vill du också reseblogga hos oss? Gör som Jenna och maila P4jamtland@sverigesradio.se
och skriv "resebloggen" i rubriken. Välkommen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".