1 av 3
Sophie Wiklander med en uppsydd väska från Ghana. Foto: Lindha Olofsson
2 av 3
Fest i barnhemmet i Ghana. Foto: Sophie Wiklander
3 av 3
Väskor som ska bli pengar till barnhemmet i Ghana. Foto: Sophie Wiklander
Välgörenhet

Östersundaren Sophie Wiklander tillbaka från vilt äventyr som volontär och väsktillverkare i Ghana

Sophie Wiklander:”Jag trodde vi skulle stryka med redan första halvtimmen”
9:43 min

Som volontär ordnade östersundsbon Sophie Wiklander ett projekt där lokala sömmerskor i Ghana sydde upp väskor som ska säljas för att dra in pengar till ett barnhem i landet.

I februari drog östersundsbon Sophie Wiklander ner till Ghana i Afrika för att få mängder med väskor uppsydda och på så sätt dra in pengar till både sömmerskorna som sydde väskorna och till ett barnhem i landet. Nu när hon kommit hem kan hon berätta om en resa med både med och motgång.

Själva projektet med att låta sy upp väskor som sedan ska säljas till förmån för ett barnhem i Ghana gick bra men redan den första timmen i Ghana höll på att sluta illa i en vådlig taxifärd.

– Jag trodde att vi skulle stryka med redan första halvtimmen efter landning berättar Sophie Wiklander för Johanna Vackdahl och Lars Gustafsson i P4 Jämtlands morgonprogram.

Läs mer på

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".