Temavecka

P4 kollar "Vardagsstressens vinnare och förlorare"

Nu är det dags för en ny temavecka och den här gången är temat ”Vardagsstressens vinnare och förlorare”. Hör av dig till oss och berätta om dina erfarenheter elelr funderingar.

Vi köper oss tid genom olika tjänster och företag tjänar stora pengar för att du och jag ska få livspusslet att gå ihop. En ny bransch har vuxit fram och du kan köpa en massa olika tjänster för att vinna tid genom till exempel färdiga matkassar, läxhjälp, städhjälp mm. Vi köper ”hjälp”/återhämtning genom mindfullness, yoga, retreat, terapi osv för att orka med våra stressiga liv.

Vi jobbar så mycket som möjligt för att ha råd med resan på semestern. Stressar som tusan för att ha råd att vila.

Arbetsgivarna tjänar på stress, fler arbetsuppgifter men samma eller färre antal anställda. Ingen kompensation för ökad arbetsbörda. Kortsiktig vinst vinner alltid över långsiktig.

Färre personal på dagis = mer stressade barn och personal. Samma i skolan och i vården.

Det sker arbetsplatsolyckor på grund av stress.

Vad tänker du på när vi pratar om stressens vinnare om förlorare? Det är temat för P4 Kollar och vi vill gärna ha kontakt med dig som har erfarenheter av det här eller tankar och funderingar kring temat. Ring till vår publikredaktör Emelie på 063-160648 eller mejla till p4jamtland@sverigesradio.se.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".