Östersunds kommun. Foto: Östersunds kommun.

Revisorerna kritiserar Östersunds kommun för att de inte följt upp avtalet kring Driftaren AB

I går berättade vi om hur Östersunds kommun de senaste sex åren gett närmare 12 miljoner kronor till bolaget som sköter driften av Jämtkraft arena i Östersund. Och nu kritiserar revisorerna kommunen för att de inte gjort en enda uppföljning fast att driftbolaget fått pengar varje år.

Karin Thomasson(Mp) är kommunalråd i Östersunds kommun och hon var med och tecknade avtalet och hon menar att de inte haft tid att göra uppföljningar.

– Nä för vi har inte haft resurser till att göra det helt enkelt, säger hon.

Vad beror det på?

– Det beror på personalsituationen alltså resurserna. Att de inte har funnits, säger hon.

Fast revisorerna tidigare påtalat att kommunen måste göra uppföljningar som det står i avtalet, har det inte prioriterats. Och Karin Thomasson(Mp) håller med om att det är fel och att en uppföljning skulle ha gjort redan efter ett år.

Utgår från att allt går rätt till
Bolaget som sköter driften av arenan ägs till största del av Östersunds fotbolls klubb (ÖFK), samt fältjägarens fastigheter AB och Östersunds kommun.

Och kommunen utgår från att pengarna som de har gett varje år har går till just driften och inte till något annat.

För en del av kritiken har också gått ut på att Östersunds fotbolls klubb ska ha gynnats mer än andra föreningar av arena bygget.

Och det här är något som Karin Thomasson(Mp) kommer att se över då det även kommit kommunen till känna.

--  Vi har som sagt också fått mycket klagomål från föreningar. Jag kan inte det där i detalj, hur det där har gått till. Men det är väl en av de saker man ska titta på, säger hon.

Klubben håller inte med kritiken
Men Daniel Kindberg ordförande i Östersunds Fotbollsklubb håller inte med om kritiken och menar att klubben inte har fått några förmåner.

– Det finns ingen bakgrund i det. Det är bara någon form av påhitt och avundsjuka. Man hittar på en massa saker som man tror att det är, säger Daniel Kindberg ordförande i Östersunds Fotbollsklubb (ÖFK).

Han berättar även att klubben inte har fått in några klagomål från andra föreningar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".