1 av 3
Östersundstjejen Linn Johansson körde "spegeltricket" när hon tog bilden som kammade hem en stor fototävling. Foto: Linn Johansson
2 av 3
Vinnarfotot som prisades med en all inclusive resa för två personer till Miami. Foto: Linn Johansson
3 av 3
Inom bloggvärlden är självporträtt likt det här mycket vanliga. Foto: Linn Johansson
Fototävling

Linn Johansson från Östersund vann Miamiresa med sin solnedgång i fototävling

Linn Johansson: ”Jag har fortfarande inte fattat att det var jag som vann”
3:01 min

Det sa klick - och vips hade 19-åriga Linn Johansson från Östersund tagit den perfekta vinterbilden med sin kamera. Bilden vann första pris i en stor fototävling på nätet och priset var inget mindre än en vecka all inclusive i Miami.

Vinnarfotot är taget inomhus, på en solnedgång genom en spegel som står i ett fönster.

– Jag kom hem och tycket att det bara var en så himla fin solnedgång utanför fönstret, så då började jag experimentera lite grann, säger Linn Johansson till P4 Jämtlands Johanna Vackdahl.

Linn Johansson hade hört talas om fototävlingen och bestämde sig för att skicka in en bild. Uppdraget gick ut på att "fånga det svenska vintervädret", vilket hon lyckades med, då hon kammade hem hela den rikstäckande tävlingen.

– Det kändes ju som en dröm. Jag har fortfarande inte riktigt fattat att det var jag som vann. Man tror ju inte att sånt här ska hända en själv, säger den lovande 19-åringen.

En veckas all inclusive resa till Miami

Linn Johansson har deltagit i flera fototävlingar tidigare, men aldrig vunnit ett så stort pris, som en all inclusive resa till Miami i Florida. Med på resan tar hon sin mamma och självklart även sin kamera.

– Jag kommer absolut ta med mig kameran, för att där kommer det finnas jättemycket att fota. Jag kommer både fota och filma och dokumentera jätte mycket, berättar hon.

I framtiden drömmer Linn om att kunna jobba som fotograf. Allra helst skulle hon vilja resa runt jorden och fota allt möjligt. Men så mycket mer än så har hon inte planerat ännu.

– Jag tycker det är mycket lättare att fota när man inte planerar, utan att man bara ser ett tillfälle och så fotar man det, avslutar Linn.

För att lyssna på hela intervjun med Linn Johansson klickar du på länken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".