Tim Ekstedt och Elias Höglund från Pilgrimstad. Foto: Emelie Andersson
Unga med koll

Tim Ekstedt och Elias Höglund trivs mycket bra i sitt älskade Pilgrimstad

Elias Höglund: ”Pilgrimstad är ett sånt bra samhälle”
5:36 min

Tim Ekstedt och Elias Höglund går i femte klass och de är båda uppväxta i Pilgrimstad. Båda killarna trivs mycket bra i sitt älskade "Pilis", där de anser att man kan göra en hel del roliga saker.

- Pilgrimstad är ett sånt bra samhälle, där man kan göra mycket roliga saker, berättar Elias Höglund.

Killarna är eniga om vad det bästa med samhället är.

- Allt är väl bra nästan. Det är så mycket att titta på, säger Tim.

Tim och Elias berättar om Pilgrimskällan som är en källa som ligger intill en stor gräsplätt där det också finns en liten kyrka. De spenderar gärna tid vid fotbollsplanen och vid skridskobanan på vintern. Nere vid hamnen brukar det också vistas där de brukar åka båt.

Förbipasserande kan missa mycket

Genom Pilgrimstad passerar många bilister påväg till och från exempelvis Sundsvall. Killarna tycker det är synd att fler inte stannar till i samhället, för de anser att man missar en hel del saker om man bara kör igenom.

- Man kan missa ganska mycket grejor, som en fin hamn och mycket aktiviteter som händer runt omkring på året, berätta Tim.

Nu närmast hägrar majbrasan i killarnas älskade "Pilis"

- Nere vid hamnen har vi en stor brasa, där vi bjuder på korv och hamburgare och allt vad det är. Vi skjuter också raketer, berättar Elias.

Elias och Tim berättar att de just nu går i femte klass i Pilgrimstad. När de sedan ska börja i sjätte klass kommer de att byta skola och gå i Gällö, vilket de tycker ska bli spännande.

- Det känns lite pirrigt men ändå ganska skönt att komma upp en klass till, säger Tim.

Vill ni höra hela intervjun med Tim & Elias klickar ni på länken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".