1 av 3
Publiken fick vänta länge på att få komma in på arenan när biljettsystemet inte vill fungera Foto: Jan Mårdberg/SR
2 av 3
ÖFK skapade flera farligheter i straffområdet Foto: Jan Mårdberg/SR
3 av 3
3547 tusen åskådare hade letat sig till arenan för att se Östersunds FK i premiären av superettan hemma mot Assyriska Foto: Jan Mårdberg/SR
Fotboll

Östersunds FK fick oavgjort i premiären av superettan men inte alla på arenan var nöjda

Niclas Lidström "Sett över 90 minuter var ÖFK det bättre laget"
1:19 min

När matchen startade så var det fortfarande flera hundra personer som stod utanför grindarna, biljettsystemet krånglade och man tog ett sent beslut om att öppna upp stora grinden för att släppa in publiken. Lasse Landin som är kanslichef hos Östersunds FK berättar om kaoset som uppstod före matchen.

Några minuter före matchstart så var det fortfarande långa köer till båda läktarna, två minuter in på matchen så öppnades en grind till läktare b.
Det tog ytterligare nio spelminuter innan man valde att även öppna grinden bakom huvudläktaren, en kvart in på matchen så var den stora publiken som letat sig till arenan på plats.

Östersunds FK började matchen nervöst och det straffade sig, i den sjunde minuter som gjorde Assyriska 0-1 genom Amin Nazari. Efter 20 minuter så släppte hemmalaget på bromsen och började spela det spelet som tog laget upp till superettan. ÖFK började få längre anfall och det gav resultat, i matchminut 35 så får Tobi Joseph en långboll mot sig och han rundar backen i Assyriska och fri med målvakten gör han inga misstag utan kvitterar matchen till 1-1.
Sista 35 minuterna av första halvleken så dominerar hemmalaget på planen, Assyriska var nog inte beredda på att hemmalaget skulle ta över matchen efter den fina inledningen som bortalaget hade.

Östersunds assisterade tränare Björn Hamberg sa i halvtid att man är nöjd med sista 20 minuterna av första halvleken och man ska fortsätta bygga på det spelet man hade och förhoppningsvis kunna vinna matchen i slutändan.

Andra halvleken började där första slutade, ÖFK var det förande laget och hade bud på flera chanser framåt men lyckades inte i avslutningarna.
Assyriska kämpade sig tillbaka in i matchen någorlunda men lyckades inte ta över kontrollen som ÖFK hade under andra halvlek.
Niclas Lidström som kommenterade matchen tycker att det var stor underhållningsvärde på matchen och sett över 90 minuter var ÖFK det bättre laget.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".