1 av 3
En tvärgata mot vattnet vid Rive i Genève. Foto: Jenna Norman.
2 av 3
Den lilla gula båten fungerar mitt busskort på så den måste jag prova någon dag, skriver resebloggaren Jenna Norman. Foto: Jenna Norman.
3 av 3
Svan. Foto: Jenna Norman.

FN-praktikanten Jenna Norman berättar om hur hon höll på bli kvar i affären och om att dansa hela natten i P4 Jämtlands reseblogg

FN-praktikanten Jenna Norman som till vardags studerar på Mittuniversitetet fortsätter reseblogga från sin vistelse i Genève. Den här gången handlar det om att inte hitta ut ur mataffären och att om att dansa hela natten.

Hallå där!!
I tisdags var det dags, nu börjar det, spänningen är hög jag kommer in på avdelningen på UNISDR och.. och…. ingen vet vem jag är, vart jag ska vara eller vad jag gör där överhuvudtaget... bra jobbat Jenna. Efter mycket om och men har tjejen i receptionen för sig att hon hört mitt namn förra veckan. Skönt.  Det är faktiskt så att teamet som jobbar med kampanjen (som jag ska jobba med) är i Barcelona på möte hela veckan så dem får jag träffa imorgon för första gången.

Efter allt hade löst sig med att jag faktiskt skulle vara på UNISDR i 10 veckor så fick jag ett rum som jag kommer dela med min handledare med ett eget skrivbord och en dator, och en bunt med dokument att läsa, så första två dagarna satt jag och läste vilket var bra för det kommer göra det enklare för mig att sätta mig in i organisationen och hur dem arbetar. I torsdags fick jag min första uppgift så den arbetade jag med till på fredagen då det var dags att gå hem för dagen.  Dagarna här är väldigt långa man arbetar nästan 10 timmar om dagen plus bussfärd 45 min så jag åker vid 08 tiden på morgonen och är hemma strax efter 19 på kvällen så veckan har bestått av jobba, äta och sova.

En dag efter jobbet fick jag den briljanta iden att jag ska handla mat på Balexert (ett av Schweiz största köpcenter) Jag hittade en mataffär, handlade min mat och skulle sedan gå ut ur köpcentret, jag gick och gick men jag hittade inte ut, det är så stort och så många våningar så har dem ingen exit skylt. Jag vet att utgång på franska är sortie så jag sökte efter en sådan skylt men icke. Följde en nödutgångsskylt men hamnade på en balkong med brandstege, hade jag inte haft matkassen hade jag nog övervägt att klättra ner. Det känns så fånigt att fråga om hjälp med att hitta ut ur huset. Jag tycker att jag brukar hitta ganska bra men inte den här gången. Tillslut ser jag en hjord med människor som ser shopping klara ut som tar rulltrappan neråt så jag följer efter och hamnar i ett p-hus fullt av bilar så då finns det bara en sak att göra, jag tar bilvägen ut.

I fredagskväll så fanns det bara en sak på schemat och det var att sova, vilket var bra för jag vaknade upp i bra tid på lördagen och begav mig ner till staden för att se mig omkring. Det är en väldigt mysig stad att vandra runt i, mycket fina uteserveringar och vattnet nära tillhands, solen tittade fram en stund så det var riktigt härligt. Jag strosade runt ett tag, gick till en liten marknad vid ett ställe som kallas Rive. Det gäller att man köper det man vill ha på lördagen för på söndagen är allt stängt utom vissa restauranger och caféer.

Igår kväll var jag och Penelope på ett reggaeställe, riktigt roligt. Vi dansade flera timmar enda tills kl 04 då tant Jenna var så trött och ville åka hem! Idag hörde en tjej av sig från min avdelning på jobbet om jag ville möta henne och en till tjej som också jobbar på UN för en fika i staden. Så jag har tillbringat eftermiddagen vid vattnet i solen med en kopp kaffe i handen och trevligt sällskap! Nu laddar jag för en ny spännande vecka på praktiken och det ska bli kul att träffa hela kampanj-teamet imorgon! 

Vill du också reseblogga hos oss? Gör som Jenna och maila P4jamtland@sverigesradio.se
och skriv "resebloggen" i rubriken. Välkommen!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".