Eric Carlsson och Kim Sjöberg driver tillsammans städfirman Midcare i Östersund som arbetar mot privata kunder, främst i deras hem. Foto: Marcus Frånberg/Sveriges Radio.
Vardagsstressens vinnare och förlorare

Eric Carlsson och Kim Sjöberg tjänar sitt levebröd på andras stress

Kim Sjöberg: ”I början hade man ju behövt städhjälp själv”
4:59 min

För två år sedan startade Kim Sjöberg städfirman Midcare i Östersund. Kim och kollegan Eric Carlsson anlitas flitigt av privatpersoner i Jämtlands län som behöver deras hjälp.

- Jag tror absolut att vi kan påverka väldigt mycket i folks vardag, vad gäller att få bort stress. Det märker man bland annat på att det är många barnfamiljer som anlitar oss, säger Kim Sjöberg som startade städfirman 2011.

I Jämtland är det väldigt vanligt att man tänker att man ska klara allt själv berättar Kim.

- Samhället ser ju lite annorlunda ut nu än vad det gjorde för bara 20 år sedan. Både mannen och kvinna jobbar och då kanske det behövs att man anlitar någon som hjälper till lite grann, fortsätter Kim.

  
Underlättar för andra - upplever stress själv

Vardagsstressen för andra. Som egen företagare och heltidsarbetande erkänner de att de själva upplever stress i vardagen.

- Här är det ju lite ironisk, för det är ju mycket att göra. I synnerhet i början när jag startade upp företaget, då hade man ju behövt städhjälp själv, säger Kim.   

Kim och Eric arbetar nästan uteslutande för privatpersoner. När Kim 2011 startade upp företaget hade han bara hört talas om att det fanns mycket jobb för privata städfirmor och att man skulle ha mycket att göra.

- Det stämde in till punkt och pricka kan jag säga, säger Kim.

För att höra hela intervjun med Kim Sjöberg och Eric Carlsson klickar du på länken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".