Marlené Nilsson ordförande J/H innebandyförbund FOTO: Alf Levin/SR
Innebandy

Tunn återväxt inom innebandyn i Jämtland

Marlené Nilsson "Föreningarna har ett stort ansvar"
1:33 min

Jämtland/Härjedalens innebandyförbund är bekymrade över att många föreningarna inte lyckas med nyrekryteringen och att behålla de ungdomar som vill spela innebandy. Marlené Nilsson som är ordförande på Jämtland/Härjedalens innebandyförbund tycker att föreningen har störst ansvar för att rekrytera och behålla yngre spelare.

När man inte lyckas rekrytera yngre spelare till föreningarna så blir föreningen lidande på många olika sätt, bland annat så är spelartrupperna tunna och ekonomin blir även den lidande.

Jemtland innebandy klarade sig kvar i division ett förra säsongen men valde att göra en omstart inom föreningen, man sa att den ekonomiska aspekten och få spelare i representationslaget var orsaken till beslutet. Brunflo FK klarade sig inte kvar i division ett herrar, på damsidan spelar Krokom, Jemtland innebandy och Brunflo i division två.
Stefan Lovén som tränade Jemtlands damer förra säsongen säger att truppen varit tunn gemomgående under förra säsongen.
- Får man föreningarna att vilja satsa mer på damsidan så skulle vi kunna kliva uppåt i seriesystemet, det handlar inte bara om pengar utan mest på ledarsidan att förstärka där.

Förbundet hoppas att föreningarna ska höra av sig till J/H innebandyförbund för att få hjälp med dom olika delarna som föreningen inte själva kan göra.
Förbundet har förhoppningen klar inför framtiden.
- Knyta till oss nya yngre spelare och inom några år ha tre lag högre upp i seriesystemet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".