Regelkrångel kan ställa till det på arbetsmarkanden för den som är funktionshindrad. Foto: Maria Flemström/Sveriges Radio.
vardagsstressens vinnare och förlorare

Krångliga stödregler minskar chans till jobb för funktionshindrade menar Svenskt Näringsliv

"Det som orsakar problemen är ett stort regelkrångel kring själva stödformerna"
6:40 min

Att ha en funktionsnedsättning kan vara ett stort hinder om man försöker ta sig in på arbetsmarknaden i dag. Li Jansson vid Svenskt Näringsliv ser tre förklaringar till det.

- Sannolikheten att få ett jobb på den ordinarie arbetsmarknaden är tyvärr väldigt låg. 28% som har en nedsatt arbetsförmåga har ett jobb utan stöd, säger Li Jansson, som arbetar vid Svenskt Näringsliv som företräder företagarna i Sverige.

Det som orsakar problemen är bland annat ett stort regelkrångel kring själva stödformerna, menar hon.

- Det finns ett stort utbud av olika stöd för arbetsgivare, det finns 17 olika anställningsstöd eller praktikplatsformer till exempel. Vilket gör att det är svårt att veta hur regelverket ser ut och vilka omständigheter som gäller, säger Li Jansson.

Svenskt Näringliv säger också att deras medlemsföretag har stora problem med arbetsförmedlingen.

- Man känner inte att de ger rätt service eller att matchningen fungerar bra. Man skickar kanske fel person till fel jobb, vilket också blir problematiskt, fortsätter Li Jansson.

Svenskt Näringsliv menar också att företagsklimatet brister i många kommuner och att det gör att möjligheten till att skapa nya jobb försämras.

- Vi får då företag som inte växer och det fungerar inte att rekrytera på samma sätt då. Det slår hårdast mot de som har svårast att ta sig in på arbetsmarkanden, säger Li Jansson. 

  
Regelkrånglet måste minskas

För att få företag att i större utsträckning anställa människor med funktionsnedsättning krävs att krånglet kring reglerna förändras menar Svenskt Näringsliv.

-  Man måste minska regelkrånglet kring anställningsstöden. Men också se till att vi får fler växande företag. Det är små och medelstora företag som huvudsakligen rekryterar personer med funktionsnedsättningar och då måste vi ha fler av den typen av arbetstillfällen, säger Li Jansson.

För att lyssna på hela intervjun med Li Jansson vid Svenskt Näringsliv klickar du på länken ovan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".