1 av 2
Ida Ingemarsdotter är en av deltagarna under fjälltoppsloppet Foto: Alik Keplicz
2 av 2
Robin Bryntesson till vänster siktar på vinst under toppfjällsloppet Foto: Alf Levin/SR
Längdskidåkning

Fjälltoppsloppet lockar många åkare och många nya distanser

Peder Persson "Distansloppet har gjort om"
1:09 min

Under helgen avgörs fjälltoppsloppet i Ramundberget och Bruksvallarna, det är ett stort startfält som redan under fredagen gör upp i en helt ny distans berättar Peder Persson som är konferencier under helgens tävlingar.

Distansloppet som ska börja tävlingarna är endast 100 meter så det kommer bli en fartfylld tävling där åkare får visa sina krafter på en kort sträcka, tävlingen körs i Ramundberget och det var bland annat Ida Ingemarsdotter som tog initiativ till det distansloppet.

Runt 1600 åkare har anmält sig till helgens olika lopp och arrangören är glad över den siffran.
- Det ligger lite över vad vi hade hoppats på, det har varierat lite genom åren men nu ligger vi bra till.

På söndagen väntar en spännande tävling där bästa dam möter Ida Ingemarsdotter och bästa herre möter Robin Bryntesson i en final.
Tävlingen går ut på att åka störtlopp med vanliga längdskidor från övre delen av Bruksvallarna ner till skidstadion där målgången är. Robin Bryntesson har siktet inställt på att försvara guldet från förra året och han tycker det kul att få åka till Bruksvallarna för tävling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".