1 av 2
Nyhedenseleverna Oscar Nilsson Fanny Jonsson Lovisa Holten rasar mot kommunens nerskärningar som drabbar deras skola.
2 av 2
Fritidsledaren Lars Berggren ska inte längre jobba med ungdomarna på Nyhedens skola. Åtminstone om barn- och utbildningsnämnden i Krokom får sin vilja igenom. Saken ska slutgiltigt bestämmas på kommunfullmäktige.
Skola

Fritidsledare ryker när Krokom sparar

Fritidsledarna i skolorna är en av de resurser som försvinner när Krokoms kommun ska spara. Något som väcker starka reaktioner bland eleverna.

Lars Berggren har arbetat med tusentals ungdomar som fritidsledare på Nyhedens skola sedan år 2000. Men det ser snart ut att vara slut med det.

För den politiska majoriteten i barn- och utbildningsnämnden i Krokom har beslutat att fritidsledartjänsterna inom skolan ska dras in.

Orsaken är att kommunen ska spara pengar. Beslutet ifrågasätts av elever på skolan.

– Lars... han funkar som en stödperson också. Många elever tror jag kommer tappa skolandan ganska fort om det inte finns någon som de kan ta stöd av, säger sjundeklassaren Oscar Nilsson.

Vad tycker du om barn- och utbildningsnämndens beslut om att ta bort fritidsledarna från skolan? Om du är kritisk - har du någon tanke om vad man borde göra i stället?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".