Elin Marie Olofsson kommer att medverka i P4 Morgon varje fredag framöver. Foto: SR
Vardagsstressens vinnare och förlorare

Ny forskning visar att det är lätt som en plätt att bli lycklig - spanaren Elin Olofsson berättar hur

8:31 min

Forskarna har nyligen löst många svåra problem: hur man enkelt mår bra i sin parrelation och hemmiljö, hur man enkelt slutar röka och hur man enkelt blir lycklig, särskilt om man är över 55 år.

P4 Jämtlands egna kultur- och nöjesspanare Elin Olofsson har snappat upp några viktiga forskningsresultat den senaste veckan. Helt oberoende av varanda ger de alla lösningar på hur människor kan finna lycka i sitt liv.

  • Om du vill sluta röka är det bara att göra det och ersätta rökningen med löpträning. Träning ger samma glädjekickar som nikotin i kroppen.
  • Om du vill bli lyckligare i hemmet så visar det sig att både män och kvinnor mår bättre om vardagssysslornas fördelas jämnt.
  • Om du vill skapa ett lyckligare liv i största allmänhet så ska du engagera dig i något där du hjälper andra.

– Feelgoodforskningarna har kommit för att hjälpa oss! Lätt som en plätt att bli lycklig, bara genom att göra en enda sak, det människosläktet jobbat på i många tusen år och är den enda djur som till fullo behärskar, att hjälpa andra. Plus diska då. Och börja springa. Och sluta röka, säger P4 Jämtlands kultur- och nöjesspanare Elin Olofsson till Johanna Vackdahl och Lars Gustafsson i morgonstudion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista