Turism

Mångmiljonsatsning på nytt hotell på Frösön

1:43 min

Ett nytt hotell ska byggas på Frösön utanför Östersund. Investeringen ska locka nya besökare och företag till området, och går allt i lås byggs även en evenemangsarena på Frösön. AnnSofie Andersson, socialdemokratiskt kommunalråd i Östersund, välkomnar planerna.

– Det betyder jättemycket för Östersund. Det är länge sedan det byggdes ett nytt hotell. Att nu det tredje före detta regementsområdet omvandlas och investeras i en av våra basnäringar, besöksnäringen, betyder jättemycket, säger AnnSofie Andersson, socialdemokratiskt kommunalråd i Östersund.

– Det är en glädjens dag.

Det är den gamla flygflottiljen F4 på Frösön som nu står inför en rejäl omvandling. Det som i dag är Frösö Park med ett 70-tal företag ska kompletteras av ett hotell med 120 rum, som ska inrymmas i den gamla matsalsbyggnaden på regementet.

Bakom investeringen på 125 miljoner kronor står Norrlandspojkarna, som äger Frösö Park. Företagets ägare, Lasse Bäckvall, tror att området har stor potential.

– Vår tanke är att få dit folk, tjänsteföretag, rörelser av människor. Det är ett fantastiskt läge och det är nära till flygplatsen och stan. Det är närmast en parkmiljö, hela regementsområdet. Det är oerhört vackert där ute.

Bygglovsansökan lämnas in under fredagen och planen är att hotellet står klart hösten 2014. Men framtidsvisionen är större än så.

Hotellsatsningen ska göra det möjligt att locka evenemang som Östersund hittills varit för litet för.

Därför vill Norrlandspojkarna förvandla den gamla hangaren på Frösön till en evenemangsarena för 2 500 åskådare, och senare bygga ut hotellet till 210 rum. Men de planerna är ännu inte huggna i sten, säger Lasse Bäckvall.

– Vi får väl se lite grann beroende på reaktionerna runt det här, vad Östersund och Jämtland tycker om det här.

Vad tycker du om planerna? Kommentera gärna den här nyheten!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista