Såhär så ettan ut som publicerades dagen efter beskedet kom om att halva personlstyrkan kan komma att gå på Länstidningen i Östersund. Foto: SR Jämtland

Facket protesterar mot arbetsförbud för chef vid Länstidningen

1:52 min

Nu protesterar journalistklubben på Mittmedia mot hur en nattchef på Länstidningen fråntogs sina arbetsuppgifter efter att en förstasida om överraskande förslag om ytterligare stora personalneddragningar på tidningen gick i tryck.

P4 Jämtland har tidigare berättat att förstasidan på tidningen där huvudnyheten illustrerats med en halvt neddragen rullgardin ledde till att en anställd fråntogs sin arbetsledande position.

Nu reagerar facket och tycker att det är mycket egendomligt att chefredaktören känner sig tvingad att vidta så drastiska åtgärder gentemot en erfaren nattchef och tidningsmakare för att denne frångått de grafiska standardmallarna för förstasidan.

Enligt fackklubben kan företagsledningens agerande skapa en onödig osäkerhet där anställdas kreativitet hämmas av känslan av att minsta snedsteg kan blåsas upp och få allvarliga följder.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista