1 av 4
Nedanför huset ni ser rakt fram är en bygga som man kan sitta och sola på. Den ligger alldeles nedanför Place de Molard. Foto: Jenna Norman.
2 av 4
Bryggan. Foto: Jenna Norman.
3 av 4
Fontänen Jet d'Eau. Foto: Jenna Norman.
4 av 4
Jenna Norman resebloggar i P4 Jämtland. Foto: Anneli Johansson/Sveriges Radio.
Resebloggen

P4 Jämtlands resebloggare Jenna Norman jobbar hårt men hinner njuta av vädret

FN-praktikanten Jenna Normans jobb har nu börjat på riktigt, men hon hinner även njuta av sommarväder och beundra stora fontäner, det berättar hon i P4 Jämtlands reseblogg.

Hallå där!

Nu har det satt igång, det är fullt upp på jobbet med möten inför the globalplatform-konferensen som ska vara här i Geneve i mitten av maj. Det kommer över 3000 tusen personer från alla möjliga länder. Konferensen handlar i stort om DRR (Disaster Risk Reduction) men kommer behandla andra områden också. Det ska bli riktigt roligt, lärorikt och intressant att få arbeta på den. Just nu håller jag på att arbeta med de städer som är rankade som Role Models i kampanjen. Om det är någon av er som läser min reseblogg som vill veta mer om kampanjen kan ni läsa mer om den här, vi har tre stycken svenska städer som är med, Karlstad, Kristianstad och Arvika (kanske skulle vara någonting för Östersund?) http://www.unisdr.org/campaign/resilientcities/

Både igår (lördag) och idag har vädret varit riktigt fint, igår tog jag bussen in till staden för att möta upp Savannah, en tjej som jobbar som praktikant på samma avdelning som mig fast i ett annat team. Geneve som stad är inte så stor man kan promenera så gått som överallt. Vi gick ner till vattnet och satte oss med kaffe och jordgubbar och kikade på den enorma fontänen som sprutar upp över 100 meter i luften den heter Jet d'Eau. Idag åkte jag ner och satte mig på en brygga som går ut i vattnet och bara tog det lugnt, hade jag varit smart hade jag tagit med mig solskydd då jag nu ser ut som en kräfta. Den här helgen har varit en riktig slapp helg, men efter att ha jobbat morgon till kväll så behövde jag nog vila upp mig för att orka med nästa vecka.

Alla man pratar med nu säger att sommaren äntligen har kommit till Geneve så jag håller mina tummar att sommarn verkligen är här för att stanna! Apropå prata, så pratar så gott som alla här bra engelska vilket är skönt då jag har en tendens att tappa bort mig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista