Ett vårtecken. Men alla förare av tvåhjuliga fordon håller sig inte inom ramarna, i laglig mening. Foto: Scanpix
Polisiärt

Många störande mopedister - två misstänks för knarkbrott

Våren är här och för polisen är ett vårtecken att diverse tvåhjulingar kommer fram ur vintergömmorna och redan har de fått hantera en hel del påringningar om körning som går utanför ramarna.

I går kväll fick polisen samtal från folk som varit nära att bli påkörda av mopedister som var i gasen, eller i vart fall gasglada i centrala Östersund.

En man i 20-årsåldern var en av flera personer som väckte irritation genom buskörning med moped i Brunflo under eftermiddagen och kvällen i går.

Mannen smet när polisen försökte byta några ord med honom men greps efter en kortare jakt genom ett bostadsområde.

Efter förhör är mannen nu misstänkt för bland annat drograttfylleri, olovlig körning och vårdslöshet i trafik och hans moped togs i beslag för teknisk undersökning.

Ett mopedekipage med två personer stack ifrån en polispatrull som försökte stoppa dem i centrala Östersund vid 2-tiden i natt. Polisen hittade snart moppen, som misstänks vara stulen, lämnad i ett dike.

I närheten hittades även passageraren på färden som visade tydliga tecken på knarkpåverkan och som fick följa med för provtagning och förhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista