fotboll

Begagnad konstgräsmatta landar i Brunflo

3:07 min

Politikerna i kultur- och fritidsnämnden i Östersund beslutade i går att det begagnade konstgräset från fotbollsarenan på Stadsdel Norr ska läggas i Brunflo på Åkreäng idrottsplats.

– Vi valde Brunflo för att konstgräset skulle komplettera en befintlig idrottsplats och då är Brunflo väldigt bra eftersom det finns ishockey- och simhall, kommunens största högstadium (Kastalsskolan) fritidsgård, omklädningsrum och parkeringar, säger Karin Thomasson, (mp) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Tjänstemännen hade förordat att konstgräsmattan skulle hamna på Odenvallen som var IFK Östersunds och Storsjöcupens gemensamma önskemål.

– På Odenvallen saknas både parkeringar och toaletter och dessutom ligger det ensamt och inte i ett befintligt område med flera idrottsytor. Jag förstår att Storsjöcupen är besvikna men om de vill växa så menar jag att de måste använda fler fotbollsplaner i hela kommunen och då blir konstgräset i Brunflo ett bra komplement, säger Karin Thomasson.

Vad tycker du om politikernas beslut om hur det begagnade konstgräset ska få göra fortsatt nytta i Östersunds kommun? Kommentera gärna nyheten!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista