Inger Nesterud, förskollärare Östbergsskolan har felanmält problemet med vattenpöl gång på gång utan att något hänt.
Smältvatten

Kommunen tar bort livsfarlig vattenpöl på förskolegården

0:35 min

Smältvattnet förvandlade barnens lekplats utanför förskolan vid Östbergsskolan på Frösön till en bassäng. Problemet felanmäldes gång på gång men först nu gör Östersunds kommun något åt det.

Personalen på förskolan har gång på gång felanmält det till Östersunds kommun men först efter att det rapporteras om det i lokala medier åtgärdades problemet.

 Förskoleläraren Inger Nesterud menar att kommunen borde gjort något tidigare eftersom vattenpölen som förskolebarnen kallar för bassängen varit ett problem i flera år.

 --När vi föranmäler och inget hände då börjar man bli lite trött.

När personalen kom till förskolan tidigt i måndags möttes den av att en stor damm på förskolegården. När Inger Nesterud ställde sig i vattenpölen i måndags räckte vattnet nästa upp till stövelkanten och dagen där på var den ännu större. Då var hela nedre delen av förskolegården var vattenfylld.

--Det var jättemycket vatten. Det där betraktar jag som livsfara.

 Under veckan har de felanmält problemet flera gånger men först efter att det uppmärksammats i lokala medier åtgärdades problemet. När P4 Jämtland besökte förskolan under torsdagsförmiddagen var en grävare på plats och nästan allt vatten var borta.

– Vattnet är borta. Det är bara en liten pöl kvar. Nu finns det idé att de gräver ur så det kan rinna bort av sig själv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista