Foto: Jens L´Estrade/Scanpix.
orientering

Intresset för orientering ökar

Från att ha setts som lite av en nördig sport för inbitna entusiaster har orientering blivit en allt mer populär fritidssysselsättning, även för nybörjare.

Östersunds orienteringsklubb har sett en ökning både på deltagare vid tävlingarna och i medlemsantal. Som lägst hade föreningen 129 betalande medlemmar 2002. Nu har föreningen runt 500 medlemmar.

– Våra fem olika orienteringar i till exempel parkmiljö som varit runt om i Östersund de senaste veckorna har slått rekord i år. Första gången vi gjorde de här tävlingarna för några år sedan kom 30 personer per tävling nu ligger snittet på omkring 160 personer, från barn till de över 80 år, säger Lars-Erik Gahlin, Ostersunds OK.

Under våren arrangeras flera olika orienteringstillfällen av olika idrottsföreningar runt om i Östersund.

Just nu pågår Frösö 5-dagars där tre kvällar återstår, närmaste tillfället är på tisdag. Banorna är av varierande svårighet mellan någon kilometer till 7,5 kilometer och det går bra att bara springa vid någon av tillfällena.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista