Johanna Åkerdal, tillförordnad rektor JB-gymnasiet i Östersund.
Skola

Blandade känslor på JB-gymnasiet i Östersund efter beskedet om att koncernen avvecklar skolverksamheten

Kim Bladh: "Men jag vill i alla fall ta studenten"
1:21 min

JB avvecklar sin skolverksamhet men verksamheten i Östersund ser inte ut att påverkas av nedläggningen. Men beskedet väcker ändå oro bland eleverna på skolan.

Beskedet om att JB tidigare John Bauer lägger ner sin skolverksamhet är något som får eleven Kim Bladh som går andra året på medieprogrammet på JB gymnasiet i Östersund att fundera över framtiden.

 – Kanske inte ta student men jag vill ialla fall gå ut.

Blir man orolig?

 – Jo, det blir man. Nu går man skola och helt plötsligt kan man bara byta. Så jag hoppas verkligen att jag får gå i alla fall.

JB är en av Sveriges största friskolekoncerner och om skolan i Östersund påverkas av nedläggningen är ännu oklart. Redan innan beskedet om nedläggningen av JB hade skolan i Östersund meddelat en annan friskolekoncern Stenstangymnasiet ska ta över verksamheten tills nästa termin. Men avtalet är ännu inte helt klart utan ärendet ligger hos skolinspektionen.

Johanna Åkerdal är tillförordnad rektor på JB gymnasiet i Östersund och så här säger hon om hur JB koncernens besked om att lägga ner skolverksamheten påverkar skolan i Östersund.

 --Inte nämnvärt alls. Vi vet redan att vår skola ska få en ny ägare. Det är den informationen vi har.

Vart ligger ärendet nu?

– Just nu finns det ett muntlig avtal med den nya ägaren och skolinspektionen

Kommer verksamheten fortsätta i höst som planerat?

– Precis som planerat.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".