Polisen utreder sitt agerande i samband med mordet

På onsdagseftermiddagen häktades den 20-årige man som misstänks ha mördat sin flickvän i en lägenhet i Krokom i helgen. Han häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Och polisen kommer att utreda hur de hanterade utryckningen.

Polisen larmades till fastigheten tidigt på lördagsmorgonen - ett dygn innan kvinnan hittades mördad - av en granne som hört skrik. Men kritiken att polisen skulle ha gått in i fel lägenhet tillbakavisas av Håkan Modin, närpolischef i Östersund.

- De har med stöd av polislagen och de regler som finns där gått in i den lägenhet där de blivit anvisade att bråket skulle ha ägt rum, säger han till Radio Jämtland.

Polisen fick larmet om att det var bråk i en lägenhet vid halv fyratiden på lördagsmorgonen. Mindre än en kvart senare var en polispatrull på plats, enligt Håkan Modin.

Grannen som larmat polisen pekade ut den lägenhet där hon trodde att bråket varit och när ingen öppnade tillkallades en låssmed. Men lägenheten var tom och skulle senare visa sig tillhöra ett pensionerat par. Poliserna var i fastigheten i över en timme och Håkan Modin anser att de gjorde ett grundligt jobb. Trots det ska utryckningen utredas.

- Vi gör alltid det när kritik riktas mot polisen. Men utifrån de uppgifter som jag har kan jag inte se att polispatrullen kunde ha gjort på något annat sätt, säger Håkan Modin.