Foto. Gunnar Lundmark / SCANPIX

Osäker framtid för elever på JB Gymnasiet som lägger ned verksamheten

Det är osäkert vad som händer med eleverna på JB Gymnasiet till hösten. Det är inte säkert att skolinspektionen hinner godkänna de nya ägarna, StenstansGymnasiet, enligt Jämtlandsnytt.

Som vi berättade i fredags så lägger JB-gymnasiet ner skolverksamheten, det finns ett muntligt avtal med de nya ägarna StenstansGymnasiet att driva utbildningarna vidare men först måste skolinspektionen godkänna dem och frågan är om det hinner bli klart till i höst.

Till Jämtlandsnytt säger enhetschef Andreas Spång på Skolinspektionen att JB-gymnasierna är prioriterade men att en ansökan i normala fall tar sex månader att få godkänd och nu är det mindre än halva den tiden.

Skulle inte prövningen bli klar innan skolstarten så finns det ingen som kan driva JB-gymnasierna. Då blir det upp till kommunen att ta hand om eleverna, skriver Jämtlandsnytt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".