Jämtland Hockey vann derbymatchen mot Bräcke.

Serieledande Jämtland Hockey vände förlustsviten till en säker seger med 5-1 över Bräcke.Men det var ingen stor hockeyunderhållning som lagen bjöd på, undantaget de båda målvakterna Anders Holmberg i Bräcke och Tobias Eriksson i hemmalaget som båda spelade bra.

Jämtland hade stort spelövertag i den första perioden som man vinner med 2-0. Skotten med hela 16-2, borde ha givit en större ledning. Flera frilägen med Anders Holmberg hade Jämtlandsspelarna utan att kunna sätta pucken i nät.

Den andra perioden slutade 1-1 och 16-10 till hemmalaget i skott på mål var ändå ett litet sömnpiller. Målen i den andra perioden gjordes av Kjell Åke Andersson i hemmalaget och Bräckes målskytt var Johan Hedberg.

I den tredje perioden vaskade Per Karlsson i Jämtland om i kjedjeformationerna, och plötsligt såg det till en början något bättre ut.Två snabba mål av Kristoffer Jonsson och Ante Berglund fastställde slutresultatet till 5-1.

Det som oroar är serieledarnas form, det krävs mycket mer om man skulle ta sig till kvalspel än det som visades upp för de 488 åskådarna denna onsdagskväll i Z-hallen.

                                                                           Lennart Hobring