Foto: Johanna Vackdahl
Alpint

Järpen får behålla det alpina riksidrottsgymnasiet

Niklas Carlsson: "Väldigt mycket elever där i framtiden"
4:14 min

Nu är det klart att Järpen får behålla det alpina riksidrottsgymnasiet - och dessutom kommer en ny utbildning att dra igång i Järpen, ett riksidrottsgymnasium inom skicross.

I dag meddelande Svenska skidförbundet att Järpen får behålla det alpina riksidrottsgymnasiet och det kommer även en ny utbildning, ett riksidrottsgymnasium inom skicross.

Järpen och Malung bli huvudorterna för framtidens alpina skidgymansium - medan Gällivare får lägga ner - och skolorna ska utvecklas så att vi får fram bättre alpina åkare snabbare än i dag - berättar Niklas Carlsson som är förbundsdirektör vid Svenska skidförbundet.

Leif Nord, moderat kommunalråd i Åre kommun, är glada över beskedet. Det har tidigare funnits en oro att satsningen i Järpen ska bli för kostsam för kommunen - och han säger att de under sommaren och hösten kommer att fortsätta se över kostnaderna tillsammans med skidförbundet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".