Säkerhetskontroll vid Östersunds Tingsrätt i samband med rättegången i den så kallade Kroghärvan. Rättegången har handlat om många olika ekobrott i flera bolag kopplade till restaurangvärlden. Kroghärvan, som omfattade totalt 18 personer, har varit en av de största och mest komplexa rättegångarna i Östersunds Tingsrätts historia. Rättegången har pågått drygt 20 dagar under ett par månaders tid under vår och försommar. Foto: Staffan Andersson/SR
Kroghärvan

Åklagare överklagar inte domarna i kroghärvan

Åklagarna i den stora kroghärvan, där de två huvudåtalade dömdes till fängelse, kommer inte att överklaga domarna.

Istället flyttas hela ärendet över till den nya ekobrottsmyndigheten från den 1 juli och det blir den nya myndigheten som tar ställning till eventuella överklaganden om domen från tingsrätten anses felaktig.

Som vi berättade på fredagen dömdes den huvudåtalade  till 1 år och 10 månaders fängelse och näringsförbud. Åklagaren hade velat ha ett betydligt strängare straff på 5 års fängelse.

Den så kallade krogprofilen fick ett nästan lika långt fängelsestraff som huvudmannen, 1 år och 9 månader. 18 personer var åtalade i rättegången som omfattade många  olika ekonomiska brott i flera bolag, 10 av de personerna friades helt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".