Från förra årets Storsjöcup. Arkivfoto: Billy Abraha
Storsjöcupen

Fullt på campingar och skolor när Storsjöcupen drar igång

Storsjöcupen Per Lagerbäck
1:02 min

Östersund börjar fyllas av fotbollssugna ungdomar som ska vara med i Storsjöcupen. 385 lag från framförallt Norge och Sverige men också från Mexiko, Guatemala, Thailand, Mongoliet, Malta och Finland ska vara med i år.

På de etablerade campingarna har det varit fullbokat sedan länge, på vissa håll flera år bakåt i tiden. Men även provisoriska Campingplatser slås nu upp på skolgårdar och andra ställen runt om i Östersund i väntan på att turneringen ska dra igång.

– Nu är det bara att hoppas på bra väder och att alla deltagare blir nöjda, säger Per Lagerbäck, tävlingsledare för Storjöcupen.

Norsk dominans

Det är 385 deltagande lag och 70 procent av dem är från Norge.
Det serveras 24 000 portioner mat varje dag under cupdagarna till drygt 7 000 spelare och ledare och omkring 1 100 matcher spelas under fem dagar. Omkring 400 funktionärer gör att det fungerar.

– I och med att vi har vuxit under många år så har vi en mängd personer som är ansvariga för sin "tårtbit" och ser till att den fungerar. Alla gör det här jobbet med en grundglädje och vill att allting ska fungera. Jag tror vi litar på varandra fullt ut och alla gör så bra det någonsin går, säger Per Lagerbäck.

Matcherna börjar spelas på tisdag morgon och invigningen sker på tisdag kväll.

– Vi har invigningen när turneringen dragit i gång så att alla hinner komma hit och vara med, säger Per Lagerbäck.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".