Kristin, Rut, Henrik, Tor och Geir Morten Gelde tillhör alla fotbollsklubben Egge från Steinkjer. Foto: Marcus Frånberg/SR Jämtland
Storsjöcupen

600 personer från idrottsföreningen Egge i Steinkjer har letat sig till Storsjöcupen i år

Geir Morten Gelde: "Vi har ju fått en väldigt fin plats att vistas på"
5:10 min

Runt 600 personer från den norska idrottsföreningen Egge i Steinkjer, har rest till Östersund och Storsjöcupen i år. Man bor både i husvagnar, tält och i gymnastiksalen vid Lillsjöskolan i området Odensala i Östersund.

– Vi har ett härligt gäng med ungdomar, pojkar och flickor i klubben. Och vi har ju fått en väldigt fin plats att vistas på. Vi reser ju hit för att delta i fotbollsturneringen, men det är lika viktigt att vi har den sociala arenan också, säger fotbollspappan Gier Morten Gelde som besöker Östersund och Storsjöcupen för fjärde året.

Ungdomarna Henrik, Tor, Kristin och Rut spelar alla fotboll. Killarna i gruppen Pojkar 13 år och tjejerna i gruppen Flickor 13 år. Alla säger att de är här för att vinna och när de inte spelar matcher så blir det självklart en hel del fotboll ändå uppe vid den tillfälliga campingplatsen vid Lillsjöskolan.

– När vi inte spelar fotboll så gör vi lite allt möjligt. Vi slappar och spelar basket och fotboll, säger Kristin och skrattar.

Idrottsföreningen Egge från Steinkjer har i år 14 lag som deltar i Storsjöcupen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".