I dag lämnade Hans Boberg, vd för Nya Närvården, in en ansökan om att starta en privatägd hälsocentral i Östersund. Foto: Roland Olsen
sjukvård

Vill öppna "glesbygdshälsocentral" i Östersund

Vill öppna privat hälsocentral i Östersund
1:28 min

När läkaren Hans Boberg var missnöjd med landstingets sparpaket i Hoting 2010 startade han Nya Närvården AB - som så småningom spred sig även till Strömsund och Hammerdal. Nu vill Boberg ta nästa steg och öppna en privatägd hälsocentral i Östersund.

I dag lämnade Hans Boberg in ansökningshandlingarna till Hälsovårdskansliet i Östersund.

- Jag tror att det är den här glesbygdsmodellen som ska lyckas även i en stad. Man kan komma till oss för akuta åtgärder, precis som i Hoting. Man behöver inte sätta sig på akuten, berättar Hans Boberg, vd på Nya Närvården.

Enligt Boberg är det inget missnöje med hur landstinget sköter sina hälsocentraler som ligger bakom företagets framryckning.

- Absolut inget missnöje, utan här ser vi en möjlighet att erbjuda befolkningen ett alternativ. Ett alternativ som förhoppningsvis ska uppfylla de brister, eller önskningar, som finns i dag.


Roland Olsen
roland.olsen@sverigesradio.se


Vad föredrar du, att gå till en privat eller offentligt ägd hälsocentral? Hur tänker du när du gör ditt val? Kommentera gärna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".