Göran Ericsson, Ulrika Hollsten och Bengt Larsson i Garvsyra. Foto: Lindha Olofsson/SR Jämtland
Kultur

Premiärdags i Döda Fallet för Garvsyras sommarfars "Bättre fria en fjälla"

Revygänget Garvsyra om sommarfarsen "Bättre fria en fjälla"
13 min

Bengt Larsson, Ulrika Hollsten och Göran Ericsson från revygänget Garvsyra gästade P4 Jämtland, för att berätta om den kommande sommarpremiären av den helt nyskrivna sommarfarsen - "Bättre fria en fjälla - en äktenskapskomedi" - som har premiär i Döda Fallet den 27 juli.

Den 27 juli är det premiär för Garvsyras sommarfars, "Bättre fria en fjälla - en äktenskapskomedi". Under 13 år har revygänget spelat på vridläktaren i Döda Fallet, följt av 3 år på Jamtli och nu är de tillbaka i Döda Fallet igen för andra året i rad.

– Det går väldigt bra för oss nu. Vi trivs ihop, säger Ulrika Hollsten.

Huvudförfattaren till "Bättre fria en fjälla" är Bengt Larsson, som vanligtvis står för det mesta av Garvsyras manustexter. Tillsammans med Göran Ericsson och hans två söner, Fredrik och Filp, har de skrivit och komponerat all musik i årets sommarupplaga; där det utlovas allt från jazz till rock.

– Vi har som vanligt ganska mycket musik med i våra komedier och farser, säger Bengt Larsson.

Revygänget har under tidigare år skojat med lite olika vardagliga företeelser. Exempelvis har de bjudit på fars om campinglivet och ifjol skojades det med filmbranschen. I år har de valt att skoja till det gällande äktenskap och relationer.

- Vi beter oss ju ganska komiskt många gånger i relationssammanhang och äktenskap, så det finns en del att ta av, säger Bengt.

Garvsyra är ett (om kanske det enda i Sverige) heltidsarbetande revygäng som turnerar från oktober till april med sin vinterrevy. De har spelat på flera olika platser runt om i vårt avlånga land - allt från Västervik i söder till Luleå i norr.

I mitten av augusti väntar Revy-SM, där Garvsyra vunnit 6 gånger tidigare.

I årets sommarfars "Bättre fria en fjälla - en äktenskapskomedi", medverkar förutom Bengt Larsson, Ulrika Hollsten och Göran Ericsson även Linda Klasson och Lars "Fille" Strömqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".