Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Dundermarknaden

Pojke fick magpumpas efter att ha druckit hembränt – polisen varnar för riskerna med hemgjord sprit

Polis: ”Att dricka hembränt kan få katastrofala följder”
0:50 min

Dundermarknaden i Strömsund har fått en stökig inledning med mycket fylla, skadegörelse och misshandel. En minderårig pojke som drack hembränd sprit, blev så dålig att han fick föras till sjukhus för magpumpning. Polisen varnar nu för farorna med att dricka hembränd sprit.

Drick aldrig något som du inte vet vad det innehåller, det upplyser polisen om efter att en pojke fått föras till sjukhus efter att han druckit hembränd sprit.

– Det man kan säga är att man aldrig vad man stoppar i sig när det är hembränt, det har förekommit att det varit träsprit och då kan det få katastrofala följder. Det är alltid en stor risk att prova något som är hemgjort, säger Björn Svanberg som arbetar som Polis i Strömsund.

Vad händer om ni ertappar någon som har hembränt i flaskan?

– Vi upprättar en anmälan och beslagtar flaskan och skickar in den på analys för att se vad det är för någonting. Sen upprättas det en anmälan på att det är olovlig framställd alkohol. Det kan även bli frågan om ett langningsbrott om det är så att det är en minderårig person som har fått tag på spriten, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".