Så här såg det ut under dansbandsveckan i Malung 2012. Foto: Janåke Isaksson.
Dansband

Turistchef tror på rekordpublik till Dansbandsveckan

Turistchefen hoppas på 50 000 besökare
1:14 min

Imorgon startar årets Dansbandsvecka i Malung. Förra året kom det över 50 000 besökare till dansfesten enligt arrangörerna, och turistchefen i Malung-Sälen tror på en stor publiktillströmning även i år.

– Jag hoppas att det kommer minst lika många som vi hade förra året, och då var vi ju över 50 000 besökare under hela veckan. Och med tanke på vad väderprognosen säger så tror inte jag att det blir färre besökare, utan jag hoppas att vi ligger i nivå med i fjol, säger Lars Bälter, turistchef i Malung-Sälen.

Dansbandsveckan har växt enormt sen starten 1986 då det kom 3500 besökare. Något som gjort att dansveckan fått sin egen tv-serie "På väg till Malung" som sänts i Svt. Och det har ökat arrangemangets popularitet ännu mer.

– Det är klart att den har betytt oerhört mycket. Vi har ju på något sätt slagit fast nu att vi är ett stort arrangemang i Sverige och det är vi naturligtvis väldigt glada för, säger Lars Bälter.

Nytt för i år är att ett dansband som kommer från ett land utanför Norden ska spela under veckan, det har aldrig hänt förut. Lars Bälter drar på en låt med bandet som heter Captain Cook och kommer från Tyskland.

– De har ett helt annat sound än svenska och skandinaviska band, de har väldigt mycket blås. Så det ska bli fantastiskt att få lyssna till dem, säger Lars Bälter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".