Trots att Anton Nordqvist beställt ekologiska ägg fick han en hel kartong med vanliga ägg. Ännu en gång. Foto: Ulrica Dahlänger/SR
Kraväggsmiss

Pelle och Lisa i blåsväder efter ny felleverans av ägg

"Det blir ju helt bakvänt"
1:44 min

Förra året blev caféföreståndaren Anton Nordqvist blåst på kravägg från Pelle och Lisa som lovade bättring efter det. Men nu har det hänt igen. De ekologiska äggen han beställt var inte alls ekologiska och det har inneburit en massa strul för Anton Nordqvist.

– Jag har ju skrivit på min meny att jag använder ekologiska ägg och nu när jag använder det kan jag inte använda andra ägg. För de som kommer hit och vet att jag använder ekologiska ägg förväntar sig ju det. De har en syn på det med djur och djurhållning som kanske inte andra människor delar och konstigare än så är det inte egentligen, säger caféföreståndaren Anton Nordqvist.

Anton Nordqvist driver ett café som har fairtrade-märkta och ekologiska varor och för honom är det viktigt att det är ekologiskt. Varje vecka går det åt mellan 300 till 400 ägg, därför blev det en kostsam historia nu när äggen inte var ekologiska och på så vis inte kommer till användning.

– Ekologiska ägg kostar nästan dubbelt så mycket som vanliga ägg och det blir ju helt bakvänt om jag får några ägg som jag inte betalar för. Jag vill ju ha ekologiska, säger Anton Nordqvist.

Nya kartonger kan kanske lösa problemen

Från Pelle och Lisas sida säger man så här:
– Det är klart att det är en katastrof, det får inte hända. Det här hände oss förra sommaren och nu händer det även den här sommaren. Man ska inte skylla på sommarvikarier men vi har 80 procent sommarvikarier i vårt packeri just nu. Det är mycket nytt folk och då är det lätt att det uppstår. Det är en mänsklig faktor, säger Jan Hallberg som är försäljningschef på företaget.

Efter den här äggincidenten har man nu från Pelle och Lisas sida ännu en gång försökt komma på hur man ska undvika sådana här märkningsmisstag framöver.

– Jag satt här på morgonen och funderade på att man kunde göra den här kartongen helt grön, för att särskilja det här riktigt. Då ska det inte kunna hända. Minimera det i alla fall, säger Jan Hallberg.

Ulrica Dahlänger
ulrica.dahlanger@sr.se
073-292 84 13

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".