1 av 3
Pattie Boyd visar upp ett fotografi hon inte ställt ut förut. Hon hittade bilden för ett tag sedan och det gamla fotografiet har blivit henns nya favorit. Foto: Ulrica Dahlänger
2 av 3
Fotografier Pattie Boyd tog på George Harrison och Eric Clapton.
3 av 3
Pattie Boyd och George Harrison.
utställningar

Pattie Boyd visar upp sina foton på George Harrison och Eric Clapton

"Det var fantastiskt att hänga med Beatles"
1:45 min

Just nu pågår en utställning i Östersund där Pattie Boyd visar några av alla fotografier hon tog under tiden hon var gift med George Harrison från The Beatles och Eric Clapton.
P4 Jämtland träffade henne under invigningen av fotoutställningen och hon berättade om sitt tidigare liv.

Den numera 69-åriga Pattie Boyd berättar att hon tycker att det liv hon levde förut på 1960-1970-talet känns som ett helt annat liv, jämfört med nu.

Hennes  riktiga namn är Patricia Anne Boyd och hon är mest känd för att ha vart gift med George Harrison från Beatles och Eric Clapton. Men hon var även en framgångsrik fotomodell och fotograf och tog många bilder under tiden hon var tillsammans med stjärnorna.

Pattie Boyd berättar att hon var galet förälskad i George och sen Eric, men att kärleken tyvärr inte höll.  
Men när tiden begav sig sägs det att George Harrison skrev låten ”Something” till henne, som finns med på Beatles-albumet ”Abbey road”  och Eric Clapton dedicerade hela Layla-albumet till henne. 
Pattie Boyd berättar att det var helt fantastisk att hänga med grabbarna i Beatles. De behövde inte göra någonting, allt bokades och betalades och limousiner kom och hämtade de.

Ulrica Dahlänger
ulrica.dahlanger@sverigesradio.se
073-292 84 13

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".