Polisen bedömde inledningsvis att det var ett riktigt skjutvapen som användes när kvinnan blev hotad, längs en gångväg i Östersund. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
polisiärt

Man gripen efter att ha hotat kvinna med pistol

Vakthavande befäl Stefan Fredriksson om gripandet av den pistolbeväpnade
2:18 min

En 19-årig man är misstänkt för grovt olaga hot efter att en kvinna anmält att hon blivit hotad av en okänd man med pistol i Östersund natten till fredagen.

Det skedde vid 1-tiden längs en gångväg nära Östersunds camping.

Senare greps en 19-årig man misstänkt för grovt olaga hot.

– Vi hittade en pistol som han kastade åt sidan när hundföraren grep honom, säger Stefan Fredriksson, vakthavande befäl vid polisen i Jämtland till P4 Jämtland.

Inledningsvis gjordes bedömningen att det rörde sig om ett riktigt skjutvapen. Lite senare lutade polisen åt att det kunde röra sig om en så kallad soft air gun, ett slags luftpistol som oftast är till förväxling lika riktiga, grovkalibrigare vapen. En närmare teknisk undersökning av den beslagtagna pistolen ska göras.

Både mannen och kvinnan är hemmahörande i Östersund, men de känner inte varandra sedan tidigare. Den gripne är inte tidigare känd av polisen i kriminella sammanhang.

19-åringen frisläpptes senare på fredagförmiddagen, efter att polisförhör med honom avslutats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".