1 av 2
Alexander Edler. Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
2 av 2
Alexander Edler när han träffade en supporter, Joel Gunnarsson, hos P4 Morgon för ett par somrar sedan. Foto: Lindha Olofsson/SR
ishockey

Disciplindom avgör Alexander Edlers chanser till spel i OS

I dag avgörs ödet för NHL-stjärnan Alexander Edler från Östersund som i VM i våras stängdes av efter en knätackling mot Kanadas Eric Staal. Internationella ishockeyförbundet ska besluta om hur många matcher totalt som Edler ska vara avstängd.

Blir beslutet fem matcher, det vill säga tre matcher till utöver de två han stängdes av under VM:et, då ryker troligtvis Edlers chanser att bli uttagen till Tre Kronor i Sotji-OS, eftersom han då inte är spelbar på hela grundserien i OS.

Landslagschefen Tommy Boustedt träffade på torsdagen Internationella ishockeyförbundets (IIHF) disciplinkommitté.

– Vi har fått lägga fram vår syn och svarat på flera frågor. Vi kommer få ett skriftligt beslut inom två veckor, säger Boustedt till expressen.se.

Tidigare rådande praxis, att tacklingen var oavsiktlig och Edlers personlighet, är några av argumenten från svensk sida.

- - Alexander är inte en spelare som kör över folk, säger Boustedt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista