I år såldes 4000 fler biljetter än året innan och det märkes bland annat på yrancampingen. Foto: Ulrica Dahlänger
Storsjöyran

Fler besökte Storsjöyran i år

1:40 min

Under helgen pågick Storsjöyran och till arrangörernas lättnad såldes 4000 fler biljetter i år än förra året, något som går emot festivaltrenden just nu då många festivaler gått i konkurs.

– Vi är fantastiskt nöjda. Jag tror vi har en fantastiskt hängiven publik som är musikintresserade och de får artisterna att trivas. Det är den här symbiosen mellan de som jag tror är Storsjöyrans själ egentligen, säger Andréa Wiktorsson som är artistansvarig på Storsjöyran.

Andréa Wiktorsson jobbar som artistansvarig på Storsjöyran och hon är väldigt nöjd över årets bokningar. Alice Cooper, In Flames, Bad Religion och First Aid Kit vara några av de artister som spelade och det kan ha varit en av anledningarna till att biljettförsäljningen gick så bra.
39 000 biljetter såldes, vilket är 4000 mer än i fjol. Och många besökare gick på lördagen då Alice Cooper spelade.

– Det har varit en drömbokning för oss länge. Vi har försökt i några år och att det blev av känns otroligt bra. Det var den enda skandinavienspelningen så det känns som en topp tio av alla artister vi bokat, säger hon.

Många tycker att Storsjöyran är speciell med sin stämning, alla människor och artisterna som är peppade. Och enligt Andréa Wiktorsson blev Alice Cooper förundrad över den sammanhållning och stämning som uppstod under presidenttalet.

– Jo, Alice Cooper har myntat The Republic of Love. Det säger ju allt, sager Andréa Wiktorsson.

Så han var nöjd med spelningen och festivalen?

– Ja, han var supernöjd, säger hon.

Vad tycker du om årets Storsjöyra? Vilka artister vill du se nästa år?
Kommentera gärna.

Ulrica Dahlänger
ulrica.dahlanger@sverigesradio.se
073-292 84 13

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista